OrganizationBuilders

Soendastraat 6
2103 TZ Heemstede
Nederland

hello@organizationbuilders.com
+31 6 2083 5076

Naam
Naam
Als je liever belt, laat dan ook je telefoonnummer achter.
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Ons Team

Maak kennis met onze ervaren consultants & coaches

Ons team

Ons team bestaat uit ervaren consultants en coaches

 
Koen Veltman

Koen Veltman gelooft in de positieve kracht van organisaties. Koen heeft +10 jaar ervaring als consultant bij McKinsey & Company, Aberkyn en SparkOptimus. Zijn ervaring deed hij op bij meer dan 40 bedrijven op uiteenlopende gebieden als het vormgeven en implementeren van grootschalige transformaties, organisatie ontwerpen, leiderschap ontwikkeling, Agile, Lean, strategie uitvoer, bedrijfsbrede 
cultuurverandering en operationele customer excellence.  Hij heeft gewerkt met bedrijven in uiteenlopende industrieën, in verschillende landen en variërend van 5 man sterke start-ups tot 250,000 man grote initiatieven.  

Voorbeelden van zijn recente projecten zijn onder andere implementatie SCORE way of working bij de commerciële winkels van bol.com, begeleiding pilot jaar zelfsturing bij TNO, ontwikkeling salarismodel Viisi, implementatie Vaart! zelf-organisatie bij de Volksbank en leiderschapsontwikkeling bij Mediq. 

Verder is Koen COO geweest bij een onderneming, werkte hij bij een startup in de energie markt, ondersteunde hij verschillende goede doelen zoals WarChild, Technoserve
 en Stichting LeerKRACHT en zit hij in de raad van advies voor stichting INDEVOR waar hij de initiatiefnemer van INDEVOR consulting was.

Hij heeft een MBA behaald van INSEAD en een MSc in Econometrie aan de Universiteit Tilburg.  

Binnen OrganizationBuilders heeft Koen rollen zoals Financiële Outlook, Recruitment Sensor en Pipeline Steward.

Koen is oprichter van OrganizationBuilders en gecertificeerd Holacracy Coach.


rinze_round.png

Rinze Krijgsman is een organisatie-psycholoog met een focus op organisatieverandering. Hij heeft het volledige young-professional trainersprogramma van Krauthammer doorlopen en is RuG-certified coach. Rinze heeft als drive om het beste uit mens en organisatie naar boven te halen.  

Rinze is een ervaren management consultant en internationale management trainer. Tijdens zijn werk als trainer ontdekte hij dat alleen het trainen van soft skills niet voldoende is om het beste in mensen naar boven te halen. De klassieke managementhiërarchie kan in de weg zitten om mensen in hun kracht te zetten, dus ook aan de structuurkant is verandering nodig. Dit inzicht is zijn startpunt voor het werken met zelforganisatie geworden.

Rinze heeft als doel om mensen elke dag meer in hun eigen kracht te zetten. Hij is transparant en energiek en zet mensen graag aan tot nadenken en bovenal tot actie. Rinze wisselt zijn confronterende coaching stijl af met veel humor, op die manier brengt hij mens en organisaties in beweging. Daarbij is hij een creatieve out-of-the-box denker.

Tijdens zijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie heeft hij ook aan het conservatorium gestudeerd (trompet). Zijn doel binnen OrganizationBuilders is, zoals hij zelf in puik Nederlands omschrijft: 'Bringing out the best in people and scaling up excellence!’


marscha_round_bw.png

Marscha Corzilius  is een creatieve denker die van aanpakken houdt. Ze krijgt energie van het in beweging brengen van mensen en organisaties. Daarbij is altijd het doel het beste in anderen naar boven te halen. 

Marscha heeft ruim 7 jaar voor Delta Lloyd gewerkt in verschillende leidinggevende functies. Daarnaast is zij betrokken geweest bij interne verandertrajecten. Haar ervaring binnen Delta Lloyd heeft haar interesse in het omgaan met verandering binnen organisaties verder aangewakkerd. Dit heeft geresulteerd in een switch naar een boutique consultant, waar zij een aantal jaar als verandermanagement consultant binnen grote corporates aan de slag is geweest. Tijdens deze periode is zij in aanraking gekomen met zelfsturing en is haar passie voor deze vorm van organiseren ontstaan. 

Marscha heeft o.a. veel ervaring binnen de Consumentenbond. Daar begeleidt ze verschillende teams, coacht en traint de kernrollen en faciliteert OKR sessies. In haar begeleiding ligt de focus, naast het leren kennen van de methodiek, op het stimuleren van een andere manier van samenwerken. Hierbij staat bewustwording en het doorbreken van niet helpende gedragspatronen centraal. 

Na het behalen van haar Msc. heeft Marscha een Post-HBO opleiding tot master coach afgerond. Deze opleiding heeft haar de tools en technieken in handen gegeven om haar coaching vaardigheden nog meer kracht bij te zetten.


Dia1.jpeg

Floris Hammer werkt vanuit een sterke overtuiging dat er ongelofelijk veel potentieel nog zit opgesloten in mensen en organisaties.

Dat potentieel mag ruimte krijgen om eruit te komen. Om die ruimte te geven zijn persoonlijke motivatie, houding en gedrag belangrijk, maar de omgeving is ook bepalend voor wat mogelijk is: structuren die duidelijkheid, veiligheid en houvast geven en een cultuur die uitdaagt, verantwoordelijkheid en autonomie geeft en uitnodigt om helemaal jezelf te zijn maken een wereld van verschil. 

Na een studie natuur- en sterrenkunde (waarin hij letterlijk heeft geleerd naar het grote plaatje te kijken) heeft hij ervaring opgedaan in verschillende soorten organisaties. Van organisaties vol traditie en hiërarchie (zoals de Nederlandse ambassade in Tokio) tot een snel en commercieel megabedrijf als Accenture. Inmiddels is hij ervan overtuigd dat we als samenleving klaar zijn om onze organisaties op een fundamenteel nieuwe manier in te richten; meer zelfsturend, meer vanuit vertrouwen en meer vanuit overtuiging richting een hoger doel. Deze (r)evolutie van hoe we (samen)werken gaat ons helpen niet 10%, maar 10 kéér effectiever te zijn. En dan gaat het niet om geld verdienen, want geld is slechts een middel, maar om onze hogere doelen/purpose.

Persoonlijke ontwikkeling is een rode draad in zijn leven. Yoga, meditatie, lezen, filosoferen en diverse opleidingen helpen hem daarbij. Hij volleybalt en zingt in een koor.

Floris woont in Rijswijk met zijn dochter Alina (ongeveer de helft van de tijd). 


Presentatie1.jpg

Vincent Hövels is gepassioneerd over het implementeren en ontwikkelen van nieuwe sociale technologieën die ervoor zorgen dat teams en organisaties het beste uit zichzelf halen, zodat ze waarde kunnen toevoegen aan de samenleving. Hij is er van overtuigd dat, in een snel veranderende wereld, organisaties en teams door zelforganisatie flexibeler kunnen opereren en beter gebruik maken van het onbenutte potentieel van werknemers. Dit vereist zowel duidelijke structuren als een sterke identiteit als kompas om de organisatie door uitdagende situaties te navigeren.

Vincent heeft een achtergrond in zowel Psychologie als Bedrijfskunde. Deze combinatie van academische disciplines geeft hem inzicht in zowel de kenmerken van individuen als de mechanismen in bedrijven als geheel. Hij is zijn carrière begonnen als merkstrateeg bij Interbrand, en heeft daarna bij FrieslandCampina veel verschillende kanten van een internationale organisatie gezien: van corporate staf afdeling, tot zelfsturende startup.

 Vincent woont samen met zijn vriendin en dochtertje. Hij is een groot voetballiefhebber en houdt van kamperen in de natuur.

 

Pieter Wijkstra

Pieter Wijkstra behaalde zijn MSc in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft. Hier was hij betrokken bij twee Start-ups die nauw samenwerkten met de universiteit. Als consultant bij McKinsey & Company in Amsterdam deed Pieter strategische, operationele en organisatorische studies voor internationale cliënten en maatschappelijke organisaties.

Hierna werkte hij bij de Rotterdamse rederij Anthony Veder in commerciële en project management rollen. Het zien van verschillende bedrijven, variërend in grootte en industrie, deed Pieter inzien dat veel organisaties moeite hebben hun structuur aan te passen aan veranderende omstandigheden. 

Pieter is overtuigd dat het organiseren van werk in plaats van mensen, en het creëren van vrijheid en verantwoordelijkheid op individueel niveau, organisaties in staat stelt om het beste uit alle mensen te halen. En daarmee zoveel mogelijk invulling te kunnen geven aan haar missie. 


Erica_round.jpg

Erica Rasch deed ervaring op met zelfsturing toen ze als Product Owner bij SnappCar werkte. Tijdens de implementatie van Holacracy daar raakte ze overtuigd van de voordelen, maar zag ze ook welke obstakels een organisatie tegen kan komen. Daarom wil ze nu graag andere organisaties helpen om de overgang te maken. Ze gelooft dat zelfsturing mensen de kans kan geven zich verder te ontplooien en te groeien en op die manier veel meer uit hun werk te halen dan in hiërarchische organisaties.

Erica werkte eerder als consultant bij McKinsey & Company en heeft Theoretische Natuurkunde gestudeerd en Conservatorium gedaan (fagot). Ze brengt een gestructureerde, analytische aanpak naar de complexe en minder tastbare organisatieproblemen.

Erica houdt van muziek en mediteert graag.


Anna

Anna Swinkels is een kei in organiseren en verbinden. Ze volgde een PABO studie, met een focus op Montessori onderwijs en erna een studie Office Management. Anna ontdekte een rode draad hierin, haar voorliefde voor ondersteunen en mensen helpen om zelf iets beter te kunnen doen. Gedurende vijf jaar in de Kinderopvang vervulde Anna veel verschillende rollen, van receptioniste en personeelszaken tot planning en pedagogisch medewerker. Zij leerde hier snel schakelen en veel ballen in de lucht te houden, altijd met een lach!  Hierna maakte zij de overstap naar het bedrijfsleven. SparkOptimus was in 2013 een snelgroeiend consultancy bureau met zo'n 10 medewerkers. Anna heeft het bedrijf zien groeien naar 50 medewerkers en is nauw betrokken geweest bij deze explosieve groei, voornamelijk in de rol van personal assistant van de managing partners.

Bij OrganizationBuilders heeft Anna zeer uiteenlopende rollen, van Website administrator en IT support tot Event organizer en Culture Amplifier. Met haar pragmatisme, oog voor detail en openheid helpt zij OrganizationBuilders groeien.

Je kunt Anna tegenkomen op een Salsa feestje, achter een naaimachine, op reis met haar lief, met haar neus in een Engelse Thriller of hard lachend om Van Kooten en De Bie.


Dia1.jpeg

Roos Floris is een enthousiaste en energieke duizendpoot die zich graag in zet om mensen te ondersteunen, motiveren en te verbinden.

Na een studie Media en Cultuur aan de UvA en een jaar filmacademie in Australië heeft ze gewerkt als film en video producer bij oa. Penoza, Sonnyboy en Dolfje Weerwolfje. Daarna heeft ze veel ervaring opgedaan als project manager bij reclame en design bureaus. Binnen deze bedrijven zette ze zich graag in om processen door middel van systemen, tools en hulpmiddelen te structureren en te stroomlijnen. Ze doe dit met veel plezier omdat ze gelooft dat een efficiënte werkomgeving zorgt voor optimale concentratie en het ruimte biedt voor creativiteit en persoonlijke betrokkenheid tussen collega’s en klanten.

Bij OrganizationBuilders heeft Roos verschillende en veel uiteenlopende rollen. Ze houdt zich bezig met operationele processen in o.a. HR, recruitement, administratie en marketing. Naast de operatie heeft Roos een bredere, richtinggevende rol en is een verbindende factor binnen het team. Haar gedrevenheid, betrokkenheid en resultaatgerichtheid zorgen voor een prettige samenwerking en focus in projecten.

In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met koken, salsa en lindyhop dansen, zingen, pilates en boksen. En om te ontspannen doet ze graag aan yoga nidra, meditatie en het kijken van series en documentaires. Daarnaast vindt ze het leuk om verbinding te maken met de buurt door middel van vrijwilligerswerk door o.a. het opzetten van een Wormenhotel en het organiseren van de Buurtcamping. Ook houdt ze zich actief bezig met persoonlijke ontwikkeling door lezingen en trainingen bij Amethist en The School of Life te volgen.


Dia1.jpeg

Daniëlle Pieterse is al jong begonnen met werken. Ondertussen heeft zij ruim zeven jaar ervaring opgedaan bij verschillende werkgevers.

Ze is begonnen bij het Openbaar Ministerie waar ze ruim vierenhalf jaar gewerkt heeft. Na het Openbaar Ministerie is ze overgestapt naar poppodium TivoliVredenburg in Utrecht. Hier heeft ze tweeënhalf gewerkt. Dit is echter niet de enige culturele onderneming waar ze heeft gewerkt; poppodium Luxor Live en de Jacobiberg in Arnhem staan namelijk ook op het lijstje. Dit sluit perfect aan bij haar passie voor cultuur en muziek.

Binnen de verschillende werkgevers is de steeds terugkerende factor projectmanagement geweest.
Diversiteit en projectmanagement is iets waar Daniëlle gelukkig van wordt. Dit kan ze bij OrganizationBuilders goed toepassen door middel van de uiteenlopende rollen die zij bezit.

Zoals hiervoor genoemd maak je Daniëlle ook heel gelukkig met muziek, ze is dan ook regelmatig bij concerten en festivals te vinden. Daarnaast is ze gek op katten en is ze graag in de keuken te vinden om nieuwe vegetarische recepten uit te proberen.


Daan.jpg

Daan van Zanten gelooft in de kracht van mensen om samen betekenisvolle doelen waar te maken. Dat mensen werkelijk op het toppen van hun kunnen participeren, vanuit intrinsieke motivatie, als er een gezamenlijk doel is, ze op deelgebieden autonomie krijgen en zij in staat gesteld worden om zich te ontwikkelen binnen en buiten hun werkzaamheden. Dat bestaande organisaties over het algemeen niet aan deze behoefte voldoen en dat de tijd rijp is voor een nieuwe aanpak van organiseren, die mensen uitnodigt om vanuit passie en met creativiteit te werken aan doelen die zij zinvol achten.

Daan is ervaren in het ontwikkelen en implementeren van bedrijfsstrategie en ontwikkeling, in een wijde variëteit aan sectoren, levensfasen van organisaties, en vanuit verschillende rollen. Hij is werkzaam geweest als strategie consultant bij OC&C Strategy Consultants, als corporate strateeg bij TNT en als docent strategie & innovatie bij de Hotelschool Den Haag. Hij is creatieve conceptuele denker, die er van geniet om gezamenlijk tot een aanpak en oplossing te komen die past bij de context.

Hij heeft veel ervaring op het gebied van innovatie, in verschillende stadia en contexten. Zo heeft hij lesgegeven op het gebied van design thinking en concept development, heeft trajecten begeleid met Lean Start-up methodieken binnen bestaande organisaties om bestaande producten te verbeteren, en heeft ervaring opgedaan met methodieken om processen te verbeteren. Hij heeft ook kennis van Wardley Maps, een visuele methode om collectief op een dynamische wijze strategie te maken, die op elkaar schaalniveau toepasbaar is.

Zijn interesse ligt bij de vertaling van het betekenisvolle doel naar een levensvatbare strategie en implementatie, waarbij menselijkheid een belangrijk gegeven is.

Hij heeft zijn MBA behaald aan INSEAD, en zijn MSc in Scheikundige Technologie aan de TUDelft. In zijn vrije tijd houdt Daan van tijd spenderen met zijn gezin, reizen, wandelen in de natuur, boeken lezen, fotograferen, yoga en suppen op zee.