OrganizationBuilders

Soendastraat 6
2103 TZ Heemstede
Nederland

hello@organizationbuilders.com
+31 6 2083 5076

Naam
Naam
Als je liever belt, laat dan ook je telefoonnummer achter.
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Case | Fronteer

Content

Content Items

Case | Fronteer

Erica Rasch

Fronteer is een strategie bureau opgericht in 2008 dat werkt via een co-creatie proces aan productinnovatie. Vanaf hun kantoor op de NDSM werk in Amsterdam bedienen ze grote corporate klanten door heel Europa. Momenteel heeft Fronteer 20 medewerkers.

 

Aanleiding: waarom Fronteer ons vroeg

Bij de groei van het bedrijf ontstond er frictie tussen het management en de rest van het bedrijf. De samenwerking werd stroever, wat ook een negatieve impact op de resultaten had. Als strategebureau gespecialiseerd in co-creatie kon Fronteer een groot deel van de problemen met eigen tools te lijf. Als onderdeel van de oplossing werd ook de bedrijfsstructuur aangepakt en besloten met Holacracy te gaan werken. Fronteer vroeg ons die transitie te begeleiden.

 

Oplossing: wat we hebben gedaan

Onze ervaring leert dat een bedrijf als Fronteer het best in één keer (in zijn geheel) kan overstappen naar Holacracy. Deze overstap hebben we gedaan tijdens een all-hands dag met het hele bedrijf. Op die dag werd Holacracy geïntroduceerd, werden de eerste rollen per cirkel bepaald en is er geoefend met de Tactical en Governance-meeting – belangrijke onderdelen van de Holacracy werkwijze. Om de nieuwe werkwijze verder te verankeren zijn er later nog een aantal workshops georganiseerd rondom thema’s zoals rolleiderschap en dynamische strategie.

 

Uitkomst: wat het heeft opgeleverd

De beste samenvatting komt van oprichter (en oud-CEO) Martijn Pater: “Zowel de kwaliteit van onze projecten als de financiële situatie zijn verbeterd”. Ook merkt Pater dat hij meer vrijheid heeft door het Holacracy model, en meer tijd kan besteden aan de rollen die hij belangrijk vindt. Zo heeft hij zich de afgelopen maanden gestort op het maken van mogelijke toekomstscenario’s voor het adviesbureau en zich niet zoveel beziggehouden met de dagelijkse gang van zaken: “Ik maak mij momenteel minder zorgen over de voortgang van projecten, omdat ik iedereen vertrouw. Daarom kan ik mij nu concentreren op wat ik belangrijk vind.”