OrganizationBuilders

Soendastraat 6
2103 TZ Heemstede
Nederland

hello@organizationbuilders.com
+31 6 2083 5076

Naam
Naam
Als je liever belt, laat dan ook je telefoonnummer achter.
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Vacature Finance

Vacature informatie - Finance.png
 

In verband met een zwangerschapsverlof én groei van ons kantoor zijn we op zoek naar 2 personen die intern willen meebouwen aan OrganizationBuilders. Deze vacature gaat over onze openstaande rollen die veelal de financiële administratie raken.
De andere vacature betreft openstaande rollen in projectmanagement, officemanagement, marketing en HR.

Wij zijn een consultancy bureau gericht op de nieuwe manier van werken, heel vaak gerelateerd aan zelforganisatie. We geven bedrijfsadvies over en implementeren een autonome manier van werken bij een breed scala aan bedrijven. Bedrijven benaderen ons omdat ze agile willen werken of met zelfsturende teams aan de slag willen. Wij helpen om een passende structuur te kiezen én deze succesvol te implementeren.

We helpen de traditionele hark met een hiërarchie van functies en mensen om te buigen naar een hiërarchie van doelen en werk. Het bedrijf wordt écht ander georganiseerd, functieprofielen verdwijnen en er komen dynamische rollen voor terug. Deze verandering begeleiden we bijvoorbeeld bij Bol.com, de Volksbank en de Consumentenbond. Dit is onze core business. We houden ook inspirerende presentaties, trainen talloze teams, geven workshops en ontwikkelen zelfsturingmethodes en praktijken (salarismodellen, feedback structuren).

We zijn een startup, zijn nu met 12 collega’s en leren elke dag nog nieuwe dingen, sturen bij, schrappen zaken en zetten weer nieuwe dingen op. Onze focus in de interne organisatie ligt op groei, schaalbaarheid en duurzaamheid.

We hebben een dienstverband (jaarcontract) voor 4 of 5 dagen in de week tegen marktconform salaris, afhankelijk van je ervaring.

Idealiter start je niet later dan 1 augustus, zodat er voldoende inwerktijd is. Per 1 oktober vervang je een deel van de werkzaamheden die Anna nu doet. Zij zal per dan 1 oktober met zwangerschapsverlof gaan.

Zodra Anna terugkomt (maart 2020) blijf je de rollen uitvoeren die je hebt opgepakt deze zomer. Anna zal zich in de (kortere werkweek) die zij terugkomt niet meer bezighouden met deze rollen.

De inhoud van de vacature, hier gaat het om!
Wat breng je mee? Hieronder een aantal vaardigheden en karaktereigenschappen die je nodig hebt om de rollen uit te voeren.

Nauwkeurig en oplossingsgericht

Je hebt een positieve energie, bent assertief, flexibel en kunt goed werken in een dynamische omgeving. Je kunt snel schakelen, denkt in oplossingen en bent heel nauwkeurig (dit laatste kost je weinig moeite). Bij jou valt niets tussen wal en schip en je kunt goed je eigen werk organiseren.

Communicatie verloopt duidelijk, op de juiste toon en vlekkeloos. Je krijgt altijd de gewenste reacties op je mail, bent aan de telefoon vriendelijk en vlot. Jouw ervaring hierin laat zien dat dit onder de knie hebt, je hebt inzicht in je kwaliteiten en je weet je valkuilen te minimaliseren.

Opleiding en ervaring
Je werkt op minimaal opleiding MBO-4 niveau en hebt 2-3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Een HBO werk- en denkniveau is gewenst. Deze functie hebben we zo ingericht dat iemand met starterservaring een volle week kan meedraaien in ons team. Je zult deze rollen voornamelijk zelfstandig uitvoeren. Je kunt groeien in de rollen die er liggen en gaandeweg meer rollen pakken die bij je passen.


Dit heeft onze voorkeur boven iemand met veel ervaring die dit in korter tijdsbestek kan doen.

Vakinhoudelijk

Je bent enorm handig met cijfers, je ziet snel verbanden, begrijpt wat de cijfers je vertellen.
Je geeft inzicht in onze financiële situatie door verschillende projecties te maken, wat in onze dynamische omgeving nog wel eens een uitdaging is.

Aan jou om het dynamische werk zo te ondervangen met interne processen zodat je nog steeds inzicht kunt verschaffen. (Het werk zal niet minder dynamisch worden!)

Deze inzichten zorgen ervoor dat we allemaal kunnen bijsturen binnen projectmanagement en recruitment en kan bepalend zijn voor de koers die we kiezen.

Feedback

Je kunt goed omgaan met feedback en natuurlijk ook zelf op een goede manier feedback geven. Ons team bestaat voor een groot deel uit (ervaren) coaches. In onze manier van werken zul je vaak feedback krijgen en geven. Je neemt ervaring van vorige werkplekken mee en kunt laten zien dat je hier goed mee om kunt gaan.

Autonoom werken

Je wordt blij van autonoom werken en kunt goed meekomen in onze manier van werken.
Je wilt meegroeien met OrganizationBuilders en omdat je zelf veel zaken kunt inbrengen en veranderen ben jij vormend voor de groei van ons bedrijf.

Het is fijn als je al ervaring hebt met deze manier van werken, de mate van zelfstandigheid is hoog en dit vraagt veel van je. Er is natuurlijk hulp en kennis in huis, je hoeft het niet allemaal zelf uit te vinden. Wel ben je assertief en vind je het heel gewoon om hulp te vragen.

Wat ga je doen met al die positieve energie en cijfermatig inzicht?
In grote lijnen hou je je bezig met een paar gebieden:

Gezonde financiële situatie

Je draait aan alle financiële knoppen van OrganizationBuilders, hiermee ben jij de eerste die signalen opvangt over hoe het met het bedrijf gaat. Je weet dit snel en duidelijk te communiceren naar collega’s en de juiste acties aan te verbinden. Je maakt projecties en simpele rapportages. Het gaat om de inhoud en het snel kunnen bijsturen indien nodig.

Boekhouding

Je draagt zorg voor de gehele boekhouding. Van het controleren en inboeken van facturen tot het maken van projecties op basis van deze (en andere) input. Je werkt dagelijks in Exact, werkt de bank bij, checkt Pipedrive voor nieuwe gewonnen projecten. De boekhouding is strak op orde en je weet alles tijdig te regelen (van betalingen, openstaande debiteuren tot btw aangiftes). Je weet hoe je een administratie moet voeren in Exact en hebt hier al ervaring mee.

Debiteuren

Je werkt nauw samen met de projectplanner als het gaat om debiteurenbeheer. Het uitsturen van facturen volgende de juiste afspraken is jouw verantwoordelijkheid. Je zit hier bovenop, totdat het geld correct binnen is. De ene keer maak je zelf een factuur, de andere keer werk je in een portal van de klant.

Crediteuren

Het inkoopproces is ook jouw verantwoordelijkheid, van het controleren van binnenkomende facturen tot het correct uitbetalen hiervan. Je maakt prognoses en maakt inzichtelijk wat ons uitgavenpatroon is. Je maakt indien nodig budgetten of afspraken en zorgt ervoor dat we hierbinnen blijven.

Salarisadministratie & declaraties

Je voert wijzigingen door in de salarisadministratie (Nmbrs) en controleert salarisstroken. Je zorgt voor tijdige uitbetaling van salarissen en loonheffingen. Je controleert en betaalt de declaraties van iedereen (Declaree).

Interne processen

Je zorgt voor een soepel proces wat minimale effort vraagt. Je minimaliseert (of liever elimineert) dubbel werk, foutgevoelige processen en maakt zoveel mogelijk digitaal. Je zorgt ervoor dat alle koppelingen goed blijven werken tussen ING, Exact, Pipedrive en Declaree.

Excel

Last but not least.
Je bent geweldig handig met excel, je kunt snel en slim werken met excel en je weet talloze formules in te zetten om goede projecties te maken. Als je niet weet hoe iets werkt, kun je het snel opzoeken en leer je zelf weer nieuwe manieren om excel werkend te krijgen. Je snapt het systeem en weet dit voor je in te zetten.

Een excel case is mogelijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Andere rollen

Naast de financiële administratie zijn er verschillende rollen waar je van betekenis kunt zijn en in kunt groeien als het bij je past. Denk hierbij aan verschillende rollen binnen HR, IT, tooling en staffing. Je set aan rollen staat niet vast, wel staat vast dat jij de allerbeste bent met onze administratie en dat wij deze rollen beter niet van je kunnen overnemen!

yellowbar.png

Sollicitatieprocedure

1. Als je denkt dat deze vacature helemaal voor jou is, stuur dan een reactie en vertel ons waarom. Hoe je dit doet mag je zelf weten, vind je het fijn om te schrijven? Stuur een mail. Vind je mondeling fijner? Stuur een korte (<2 min) video! Drie tot vier personen bekijken je mail of video.
Stuur je bericht via deze website! (En graag voor 11 juni.)

2. Als wij minstens net zo enthousiast zijn, plannen we een korte Skype call in (30 min). Zo leren we elkaar snel beter kennen en is er ruimte om al je vragen te stellen. De skypecall doe je met Anna en één op één.
Skype calls plannen we op 12 en 13 juni.

3. Daarna kunnen we twee gesprekken inplannen waar je drie nieuwe collega’s spreekt. Zo kunnen we iets meer de diepte in.
Gesprekken vinden plaats op 25 en 26 juni. (Mogelijk 27e, hele dag).

Bij elke volgende stap geldt: We zitten er beide vol goede zin in!

Contactgegevens
Stuur je vragen over de vacature naar:

Anna Swinkels
anna@organizationbuilders.com
06 339 626 11 (geen acquisitie)