OrganizationBuilders

Soendastraat 6
2103 TZ Heemstede
Nederland

hello@organizationbuilders.com
+31 6 2083 5076

Naam
Naam
Als je liever belt, laat dan ook je telefoonnummer achter.
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Ons Team

Maak kennis met onze ervaren consultants & coaches

Ons team

Ons team bestaat uit ervaren consultants en coaches

 
Koen Veltman

Koen Veltman gelooft in de positieve kracht van organisaties. Koen heeft +10 jaar ervaring als consultant bij McKinsey & Company, Aberkyn en SparkOptimus. Zijn ervaring deed hij op bij meer dan 40 bedrijven op uiteenlopende gebieden als het vormgeven en implementeren van grootschalige transformaties, organisatie ontwerpen, leiderschap ontwikkeling, Agile, Lean, strategie uitvoer, bedrijfsbrede 
cultuurverandering en operationele customer excellence.  Hij heeft gewerkt met bedrijven in uiteenlopende industrieën, in verschillende landen en variërend van 5 man sterke start-ups tot 250,000 man grote initiatieven.  

Voorbeelden van zijn recente projecten zijn onder andere implementatie SCORE way of working bij de commerciële winkels van bol.com, begeleiding pilot jaar zelfsturing bij TNO, ontwikkeling salarismodel Viisi, implementatie Vaart! zelf-organisatie bij de Volksbank en leiderschapsontwikkeling bij Mediq. 

Verder is Koen COO geweest bij een onderneming, werkte hij bij een startup in de energie markt, ondersteunde hij verschillende goede doelen zoals WarChild, Technoserve
 en Stichting LeerKRACHT en zit hij in de raad van advies voor stichting INDEVOR waar hij de initiatiefnemer van INDEVOR consulting was.

Hij heeft een MBA behaald van INSEAD en een MSc in Econometrie aan de Universiteit Tilburg.  

Binnen OrganizationBuilders heeft Koen rollen zoals Financiële Outlook, Recruitment Sensor en Pipeline Steward.

Koen is oprichter van OrganizationBuilders en gecertificeerd Holacracy Coach.


Anna

Anna Swinkels is een kei in organiseren en verbinden. Ze volgde een PABO studie, met een focus op Montessori onderwijs en erna een studie Office Management. Anna ontdekte een rode draad hierin, haar voorliefde voor ondersteunen en mensen helpen om zelf iets beter te kunnen doen. Gedurende vijf jaar in de Kinderopvang vervulde Anna veel verschillende rollen, van receptioniste en personeelszaken tot planning en pedagogisch medewerker. Zij leerde hier snel schakelen en veel ballen in de lucht te houden, altijd met een lach!  Hierna maakte zij de overstap naar het bedrijfsleven. SparkOptimus was in 2013 een snelgroeiend consultancy bureau met zo'n 10 medewerkers. Anna heeft het bedrijf zien groeien naar 50 medewerkers en is nauw betrokken geweest bij deze explosieve groei, voornamelijk in de rol van personal assistant van de managing partners.

Bij OrganizationBuilders heeft Anna zeer uiteenlopende rollen, van Website administrator en IT support tot Event organizer en Culture Amplifier. Met haar pragmatisme, oog voor detail en openheid helpt zij OrganizationBuilders groeien.

Je kunt Anna tegenkomen op een Salsa feestje, achter een naaimachine, op reis met haar lief, met haar neus in een Engelse Thriller of hard lachend om Van Kooten en De Bie.


rinze_round.png

Rinze Krijgsman is een organisatie-psycholoog met een focus op organisatieverandering. Hij heeft het volledige young-professional trainersprogramma van Krauthammer doorlopen en is RuG-certified coach. Rinze heeft als drive om het beste uit mens en organisatie naar boven te halen.  

Rinze is een ervaren management consultant en internationale management trainer. Tijdens zijn werk als trainer ontdekte hij dat alleen het trainen van soft skills niet voldoende is om het beste in mensen naar boven te halen. De klassieke managementhiërarchie kan in de weg zitten om mensen in hun kracht te zetten, dus ook aan de structuurkant is verandering nodig. Dit inzicht is zijn startpunt voor het werken met zelforganisatie geworden.

Rinze heeft als doel om mensen elke dag meer in hun eigen kracht te zetten. Hij is transparant en energiek en zet mensen graag aan tot nadenken en bovenal tot actie. Rinze wisselt zijn confronterende coaching stijl af met veel humor, op die manier brengt hij mens en organisaties in beweging. Daarbij is hij een creatieve out-of-the-box denker.

Tijdens zijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie heeft hij ook aan het conservatorium gestudeerd (trompet). Zijn doel binnen OrganizationBuilders is, zoals hij zelf in puik Nederlands omschrijft: 'Bringing out the best in people and scaling up excellence!’


marscha_round_bw.png

Marscha Corzilius  is een creatieve denker die van aanpakken houdt. Ze krijgt energie van het in beweging brengen van mensen en organisaties. Daarbij is altijd het doel het beste in anderen naar boven te halen. 

Marscha heeft ruim 7 jaar voor Delta Lloyd gewerkt in verschillende leidinggevende functies. Daarnaast is zij betrokken geweest bij interne verandertrajecten. Haar ervaring binnen Delta Lloyd heeft haar interesse in het omgaan met verandering binnen organisaties verder aangewakkerd. Dit heeft geresulteerd in een switch naar een boutique consultant, waar zij een aantal jaar als verandermanagement consultant binnen grote corporates aan de slag is geweest. Tijdens deze periode is zij in aanraking gekomen met zelfsturing en is haar passie voor deze vorm van organiseren ontstaan. 

Marscha heeft o.a. veel ervaring binnen de Consumentenbond. Daar begeleidt ze verschillende teams, coacht en traint de kernrollen en faciliteert OKR sessies. In haar begeleiding ligt de focus, naast het leren kennen van de methodiek, op het stimuleren van een andere manier van samenwerken. Hierbij staat bewustwording en het doorbreken van niet helpende gedragspatronen centraal. 

Na het behalen van haar Msc. heeft Marscha een Post-HBO opleiding tot master coach afgerond. Deze opleiding heeft haar de tools en technieken in handen gegeven om haar coaching vaardigheden nog meer kracht bij te zetten.


bob_round (1).PNG

Bob Schipper gelooft in organisaties waar mensen werken die volledig zichzelf kunnen zijn. Deze veilige 
basis zorgt ervoor dat alle talenten kunnen worden benut en dat leidt tot gezonder organisaties. 

Bob is een ervaren verander consultant, gespecialiseerd in sociale technologie. Hij haalde zijn 
MSc Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, studeerde Theologie en werkte als professioneel roeicoach. 

Vooral in innovatie trajecten merkte Bob dat geweldige initiatieven vast raakten in de starheid van traditionele management hiërarchieën. Om in een snel veranderende wereld succesvol te zijn, moeten organisaties continu in staat zijn om zich snel aan te passen als ware het onderdeel van hun natuur. Organische en constante groei in plaats van intelligent ontwerp als antwoord op toenemende complexiteit. 

Bob is betrokken bij de Consumentenbond waar hij in nauwe samenwerking met de directie de organisatieverandering begeleidt. Hij is niet alleen meedenker in de organisatie structuur en cultuurverandering, je kunt hem ook vinden bij het begeleiden van teams in het aan leren van de nieuwe manier van werken. 

Bob is toegewijd vader, gepassioneerd wielrenner, fotograaf en een gecertificeerd Holacracy Facilitator. 


Pieter Wijkstra

Pieter Wijkstra behaalde zijn MSc in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft. Hier was hij betrokken bij twee Start-ups die nauw samenwerkten met de universiteit. Als consultant bij McKinsey & Company in Amsterdam deed Pieter strategische, operationele en organisatorische studies voor internationale cliënten en maatschappelijke organisaties.

Hierna werkte hij bij de Rotterdamse rederij Anthony Veder in commerciële en project management rollen. Het zien van verschillende bedrijven, variërend in grootte en industrie, deed Pieter inzien dat veel organisaties moeite hebben hun structuur aan te passen aan veranderende omstandigheden. 

Pieter is overtuigd dat het organiseren van werk in plaats van mensen, en het creëren van vrijheid en verantwoordelijkheid op individueel niveau, organisaties in staat stelt om het beste uit alle mensen te halen. En daarmee zoveel mogelijk invulling te kunnen geven aan haar missie. 


ray_round (1).PNG

Raymond Parlevliet is gecertificeerd Organisatiecoach.
Bij hem staat de mens binnen organisaties centraal. Hij is ervan overtuigd dat organisaties groeien door meer uit mensen te halen.

Door passies en talenten zichtbaar te maken en bewustwording van eigen gedrag en patronen. Raymond gelooft in onuitputtelijk ontwikkeling en vernieuwing. Zijn passie is om professionals verder te helpen door zichzelf beter te leren kennen. De voldoening die het geeft om mensen en bedrijven verder te helpen en hen te zien groeien geeft hem elke dag een enorme stimulans.

Nadat Raymond 10 jaar als Vastgoedontwikkelaar en Projectleider binnen complexe organisaties als ING Real Estate, Ymere en NS Stations heeft gewerkt is hij gaan doen waar zijn talenten en passies liggen. Als ‘trusted advisor’ binnen diverse organisaties begeleidt hij multi-disciplinaire teams om hun eigen verantwoordelijkheid te vergroten voor maximaal effect en resultaat. Raymond heeft volledige zelfsturingtrajecten binnen o.a. Volksbank en de Consumentenbond begeleid. Zijn kracht is om de opgedane kennis toe te passen in diverse speelvelden.

Raymond is een trotse vader en doet in zijn vrije tijd aan vechtsporten. Jezelf beter leren kennen op mentaal en fysiek gebied vertaalt hij naar het bedrijfsleven. Inmiddels geeft Raymond ook workshops waarbij de vechtkunst eigen gedragingen laat zien, om hier meer bewust van te worden en naar te kunnen handelen op de werkvloer.


Maaike_round.jpg

Maaike Burghouts levert graag een bijdrage aan de positieve verandering van werken. Voor haar is het belangrijk dat 'doing good
 en doing business' samengaan. Dit betekent dat ze, naast het 
behalen van doelen en resultaten, wil bijdragen aan een duurzame wereld.

Maaike heeft 10 jaar bij Microsoft gewerkt in verschillende functies. Ze is gestart als trainee op de HR-afdeling en is vervolgens als strategie consultant betrokken geweest bij grote verandertrajecten rondom nieuwe manieren van werken. Tijdens deze trajecten heeft ze zelf ervaren wat de positieve impact van zelfsturing was op collega's en klanten. Haar laatste rol bij Microsoft was een commerciële rol. 

Binnen OrganizationBuilders werkt Maaike met TNO en bol.com. TNO is een onderzoeksinstituut waar de HR afdeling ervoor heeft gekozen een pilot zelf organiseren te starten. Ze zorgt ervoor dat de teams heldere doelstellingen hebben, coacht de LeadLinks en de Facilitators in het uitoefenen van de rollen. Bij bol.com helpt ze de winkels om van de visie en strategie van bol.com de vertaling te maken naar concrete winkeldoelen en samenwerk afspraken. 

Maaike heeft haar MBA behaald aan de Rotterdam School of Management (RSM) waar haar thesis ging over vormen van governance en eigenaarschap bij corporate philanthropies, foundations (NGO’s) en philanthropic departments. Ze heeft daarvoor verschillende organisaties onderzocht waaronder de Bill&Melinda Gates Foundation, Ronald McDonald Kinderfonds en ING Nederland Fonds. Naast haar passie voor zelfsturing, wandelt ze graag in de bergen, is ze graag buiten in de natuur.

Erica_round.jpg

Erica Rasch deed ervaring op met zelfsturing toen ze als Product Owner bij SnappCar werkte. Tijdens de implementatie van Holacracy daar raakte ze overtuigd van de voordelen, maar zag ze ook welke obstakels een organisatie tegen kan komen. Daarom wil ze nu graag andere organisaties helpen om de overgang te maken. Ze gelooft dat zelfsturing mensen de kans kan geven zich verder te ontplooien en te groeien en op die manier veel meer uit hun werk te halen dan in hiërarchische organisaties.

Erica werkte eerder als consultant bij McKinsey & Company en heeft Theoretische Natuurkunde gestudeerd en Conservatorium gedaan (fagot). Ze brengt een gestructureerde, analytische aanpak naar de complexe en minder tastbare organisatieproblemen.

Erica houdt van muziek en mediteert graag.