OrganizationBuilders

Soendastraat 6
2103 TZ Heemstede
Nederland

hello@organizationbuilders.com
+31 6 2083 5076

Naam
Naam
Als je liever belt, laat dan ook je telefoonnummer achter.
           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Holacracy Explained 003 2-1.PNG

Introductie in Holacracy

Introductie in Holacracy

Holacracy® is een volledig pakket voor zelf-management binnen organisaties.

Als iedereen buiten het gebaande pad moet denken, voldoet het pad dan nog wel?

Holacracy vervangt de traditionele management hiërarchie met een nieuw peer-to-peer "besturingssysteem systeem" dat de transparantie, verantwoording en wendbaarheid van de organisatie verbetert. Middels een heldere set aan regels en een bewezen overleg structuur, stelt Holacracy organisaties in staat om gezag te delegeren, waarmee alle medewerkers in staat worden gesteld om leiderschap te tonen en wezenlijke beslissingen te maken. 

Je kunt Holacracy zien als een “organisatorisch besturings systeem", vergelijkbaar met wat een computer heeft. Een nieuw besturingssysteem is een enorm verschil (vergelijk DOS met Windows). Een goed besturingssysteem is enorm krachtig, maar wint alleen in kracht als je er de juiste toepassingen aan toe voegt. Zo is Holacracy ook een effectiever besturingssysteem voor een organisatie. Je kunt er je eigen toepassingen voor maken om het voor jouw organisatie zo goed mogelijk te laten werken. 

Holacracy onderscheidt zich van andere zelforganisatie aanpakken dat het een volledig besturingssysteem is dat als volwaardig alternatief voor de huidige management hiërarchie werkt zonder dat je het van tevoren helemaal hoeft te ontwikkelen. Net als je het besturingssysteem op je telefoon niet zelf hoeft aan te passen. Het is veel effectiever als je je richt op het toevoegen van de juiste toepassingen voor het gebruik dat je voor ogen hebt en deze aan te passen als het relevant is.